2007 m. spalio 27 d., šeštadienis

Naujojo sezono pradžios retrospektyva

Taigi, su stovykla baigėsi atostogos: grįžus jau laukė pirma užduotis - paimti rekrūtų iš I psichologijos/sociologijos kurso, kurie įneštų į organizaciją naujų idėjų ir savo entuziazmu prisidėtų prie VDUPSA augimo. Gimusi idėja išradingumu pranoko ankstesnius "sausokus" organizacijos pristatymus: šiais metai nusprendėme pirmakursius nustebinti teatralizuotu vaidinimu. Iš pradžių kartu su prezidentu Eugenijum Razgulinu į legendinio "Asmenybės psichologijos" dėstytojo A. Permino paskaitos pradžią nešinas bauginančiu įtaisu - video kamera - įpuolė Mindaugas Jančis ir įamžino visą pristatymo eigą. Iš pradžių mūsų "Augis" trumpai papasakojo apie VDUPSA, o tada pro duris ėmė veržtis psichologė-moksliukė (aktorė Gintarė Vilčinskaitė) ir psichologė-psichė (aktorė Sonata Milkevičiūtė), tramdoma nuožmios sanitarės (aktorė Inesa Grigaitytė). Štai kas atsitinka tiems, kurie neprisijungia prie mūsų organizacijos! Įbauginę iškart pasiūlėme vaistą - jungtis prie mūsų. Tarp pirmakursių įsimaišę VDUPSA'iečiai netikėtai pašoko iš savo vietų ir pažėrė saldainių bei informacinių lapelių. Greita, efektinga, bet ar efektyvu?..

Po pristatymo nekantriai laukėme ketvirtadienio - kiek gi naujokų susirinks? O jų skaičius pranoko visus lūkesčius. Kartu su tik po metų susipratusiais antrakursiais atėjo 35 žmonės! Taigi, kolegos iš VU ir KU - jei pritrūksit narių, kvieskit mūsų aktorinę-propagandinę trupę pas save - rezultatas garantuotas, o dėl kainos susitarsim :)
Pirmojo susitikimo metu panaudodami vaizdinę medžiagą naujokams jau detaliau pristatėme mūsų organizaciją. Pasirodo, informaciją apdoroti daug laiko jiems nereikėjo - rugsėjo 17 d. vykusiame "Kauno NVO diena" renginyje prie organizacijos pristatymo iškart prisidėjo Antanas Voznikaitis ir Alicja Wolyniec. Pastaroji nepatingėjo paruošti prezentacijos apie optines iliuzijas, o Antanas greitu metu ketina pristatyti šios temos siauresnę sritį - architektūrinius miražus.

Mėnesio apžvalgą reikėtų užbaigti ko gero svarbiausiu rugsėjį pradėtu ir spalį pavidalą įgausiančiu darbu - nacionalinio masto renginiu LiPSA naujokams. Čia vėl derėtų pagirti šviežius VDUPSA'iečius - ne vienas ir ne du prisijungė prie renginio jiems patiems organizavimo. Jų įdirbį galėsite įvertinti jau greitai, tad sekite naujienas!

Vasaros besiilgintis, Mindaugas Jančis

Komentarų nėra:

Blog'ą administruoja Gintarė Saročkaitė.
Pyktį, nepasitenkinimą, pagiras ar idėjas galite išsakyti adresu:
gintare.sar@gmail.com
(primename, kad už grasinimus, šantažą ar įžeidimus galite būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn)