2010 m. kovo 4 d., ketvirtadienis

Vasario 24 dienos susitikimas

Šį kartą į susitikimą pasikvietėme Aliciją Volyniec. Alicija papasakojo apie grupes ir šauniai pravedė porą žaidimėlių, kurių metu galėjome išsiaiškinti kokius vaidmenis grupėje mes atliekam.

Pirmam žaidimui susiskirstėm poromis ir turėjome pasidalinti vaidmenimis. Pirmas asmuo turėjo įsijausti į vaidmenį žmogaus, kuris nei mąsto, nei jaučia, negali pats savarankiškai judėti. Kitas asmuo turėjo padėti pirmam asmeniui nueiti iš taško A į tašką B. Iš šalies visas procesas atrodė nepaprastai linksmai, o šią užduotį atliekantys patyrė tikrai daug emocijų.

Antras žadimas buvo dar įdomesnis. Dabar visi dalyviai buvome vienoje grupėje. Situacija tokia: sprogus atominei bombai esame bunkeryje: maisto, oro bei bvandens ištekliai riboti, todėl turime išsirinkti, kokius tris žmones palikti bunkeryje. Tie žmonės bus atsakingi už žmonijos išsaugojimą, „homo sapients“ giminės pratesimą. Kiekvienas traukėme po lapelį, ant kurio buvo parašyta, kas mes esame. Vaidmenų buvo keletas: ŽIV sergantis gydytojas, nėščia prostitutė, 13 m. mergaitė, 40 m. mokytoja už 10 m. sirgsianti alzhaimeriu ir t.t. vyko daug ginčų dėl vietos bunkeryje, bet ginčijosi ne visi. Visi neprisiėmė vienodų vaidmenų. Vieni ėmėsi gruopės moderatorių vaidmens, kiti stengėsi būti lyderiai, kiti ramiai gynė savo pozicijas. Alicija viską stebėjo iš šalies. Po to, kai išsirinkome, kas išliks, vyko aptarimas.

Dėkui, Tau Alicija, už pravestą įdomų užsiėmimą ;)

VDUPSA apžvalgininkas Andrius

Blog'ą administruoja Gintarė Saročkaitė.
Pyktį, nepasitenkinimą, pagiras ar idėjas galite išsakyti adresu:
gintare.sar@gmail.com
(primename, kad už grasinimus, šantažą ar įžeidimus galite būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn)