2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Gruodžio 14 d.

Susirinkimas vėlavo dėl nenumatytų priežasčių. Auditorija, kurioje mes kiekvieną trečiadienio vakarą turime susirinkimą, buvo užimta - joje vyko egzaminas. Laukėme beveik pusę valandos, bet egzaminas nepasibaigė. Ėmėme kitą auditoriją, mažesnę, bet kadangi mūsų buvo tik 9, tai puikiai tilpome.

Susirinkimas prasidėjo savo jausmų įvardyjimu. Pora narių pasisakė, kad jaučiasi mieguisti ir tikisi prasibudinti susirinkimo metu, tai visi draugiškai bei energingai padarėme "madzingerį". Prabudome ir galėjome judėti toliau.

Šiandienos tema - susipažinimas su integruota muzikos ir dailės terapija. Iš pradžių, pasisakėme, ką mums reiškia muzika. Visi iki vieno gyrė muzikos naudą: vieniems tai gyvenimo būdas, kitiems - kasdieninis draugas, kada šalia nėra kitų draugų, dar kitiems - puikus fonas, padedantis atpažinti ir išreikšti emocijas. Nustebau, kad daugelis teikia pirmenybę daugiau nei vienam muzikos žanrui, ne vienas narys sakė, kad klauso nuo klasikos iki metalo.

Toliau sekė praktinis užsiėmimas. Vdupsiečiai klausėsi muzikos ir bandė po to atvaizduoti (pieštukais bei vaškinėmis kreidelėmis ant balto popieriaus lapo), ką įsivaizdavo klausydamiesi. Buvo parinktos šešios ištraukos iš skirtingų žanrų dainų.
Identiškų piešinių nepasitaikė, nors buvo šiokių tokių bendrumų, pvz. skambant country žanro muzikai daugelis piešė skrybeles, gitaras, laukinius vakarus. Vieni vaizdavo konkrečius objektus - kiti bandė įvairiomis figūromis nupiešti muzikos garsus. Štai dabar turiu pasidėjęs prieš save piešinius ir analizuoju. Suprantu, kad kiekvienas muziką supranta per savo suvokimo prizmę. Skirtingo tempo, tonacijos, skirtingų instrumentų bei jų derinių muzika sukelia skirtingus jausmus. Pvz., daugeliui metal žanro muzika (elektrinė gitara, būgnai, greitas tempas) suaktyvino, tai atsispindėjo piešiniuose (piešti vaizdiniai: daužymąsis pagalvėmis, dundantis per kalnus traukinys, greitai judantis bei rankose ugnį nešantis žmogus).
Po šio užsiėmimo kiekvienas pasidalinome, kokie jausmai ar mintys užplūdo klausant skirtingų žanrų muzikos.

Iki susitikimo šventinėje prieškalėdinėje VDUPSA'oje ;)
Apžvalgininkas Andrius
Blog'ą administruoja Gintarė Saročkaitė.
Pyktį, nepasitenkinimą, pagiras ar idėjas galite išsakyti adresu:
gintare.sar@gmail.com
(primename, kad už grasinimus, šantažą ar įžeidimus galite būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn)