2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Šokio-judesio terapija

Penktadienio gūdų vakarą susirinkome į šokio-judesio terapijos užsiėmimą, kurį vedė šokio terapeutė Ugnė Dievaitytė. Žinoma, buvo nesklandumų, nes auditorijos grindys jau kaži kuris laikas nevalytos, bet padėtis greitai buvo pataisyta. Ugnė kantriai palaukė, kol apsitvarkėme. Tada gavome dozę teorijos, kas gi tai yra šokio judesio terapija. Visko neišduosiu, apie ką kalbėjome, nuotraukose šį tą galima įžvelgti. Po to sekė praktinis užsiėmimas, per judesį bandėme išreikšti savo jausmus, būsenas, įveikti tai, kas neramina. Pasak Ugnės, ši terapija gali labai pakeisti žmogų, padėti jam tapti laisvesniu, mokytis atviriau bendrauti, atrasti naujų dalykų apie save, susitvarkyti su dabarties sunkumais, įveikti stresą ir t.t.

LiPSA prezidentės apsilankymas

Šį nuostabų bei jaukų vakarą į pas mus užsuko LiPSA prezidentė Romualda. Mes ją vadiname Roma, draugiškiau skamba. Galvojome, kad atvažiuos ir bandys kažką papasakoti apie LiPSĄ apskritai, bet kadangi susirinkusieji ir taip daug žinojo, tai planai keitėsi. Roma pravedė įdomų užsiėmimą, kuris maždaug atrodė taip. Susigrupavome po du. Atsisėdome taip, kad mūsų nugaros remtųsi ir turėjome atsakinėti į klausimus apie kitą žmogų. Bajeris tame, kad mes turėjome išsirinkti mažiausiai pažįstamą asmenį, o klausimai buvo netgi labai intymūs. Pvz., "kaip manai, kokius apatinius nešioja tau už nugaros sėdintis?" arba "kaip manai, kokiose situacijose tau už nugaros sėdinti supyksta?". Atsakymai buvo kūrybiški bei šmaikštūs ir kartais net buvo pasakoma tiesa, tai šokiravo.
Kadangi artėja rinkimai, tai kitąkart į VDUPSA filialą užsuks jau nauja/as prezidentė/prezidentas. Oi, jau nekantrauju sužinoti, kas valdys LiPSĄ nuo balandžio mėnesio ir kokia bus naujos Tarybos sudėtis.

Exapžvalgininkas Kazys
Blog'ą administruoja Gintarė Saročkaitė.
Pyktį, nepasitenkinimą, pagiras ar idėjas galite išsakyti adresu:
gintare.sar@gmail.com
(primename, kad už grasinimus, šantažą ar įžeidimus galite būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn)