2012 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

Tarybos organizuotas renginys


Renginys vyko įprastu laiku įprastoje vietoje (Trečiadienį, 18h., Don. 52-522).
Kas vyko?

Pradžioje susirinkimo pasidarėme arbatos, kavos, užkrimtom sausainių, meduolių bei javainiukų, kad būtume sotūs ir laimingi. Tada pasidalinome savo jausmais. Šį kartą pasidalinimas jausmas vyko unikaliai: reikėjo įvardinti savo jausmą palyginant su daržove/vaisiumi. Pvz. Eglė savo jauseną įvardijo taip "oranžinis apelsinas", po to paaiškino, kad tai reiškia laimingumą. Be to, turėjome empatiškai pajausti draugą dešinėje ir pasakyti, kaip manome, kad jis gali jaustis. Tai vyko jausmo/emocijos įvardinimu.

Po jausmų aptarimo ir analizavimo padarėme tradicinį jėgų sužadinimo pratimą "Mazingerį". Kas lanko VDUPSA susirinkimus, tas žino, kaip tai atrodo. Jėgų tikrai galima pasikrauti, net miegai šalin išlaksto.

Neringa ir Andrius parengė "juoko terapijos pristatymą", kurio metu papasakojo apie juoko terapiją, kaip ji atsirado, kokių atšakų būna, apskritai apie juoko naudą bei pravedė kelis pratimėlius, kad visi galėtume nuoširdžiai pasijuokti.

Po to Šarūnas pravedė dailės terapijos pratimėlį, kurio metu turėjome išsirinkti vieną patinkančią spalvą, ja nupiešti ką nors abstraktaus bei išsirinkti labiausiai nepatinkantį simbolį. Tada tą simbolį reikėjo perkelti į kitą lapą (perpiešimo būdu) ir, pasinaudojant kūrybiškumu, pripiešti naują lapą taip, kad perkeltas simbolis taptų malonus. Panašiai ir gyvenime rekonstravimo būdu galima nepatinkančius dalykus išnagrinėti ir paversti patinkančiais, suteikiant kitokią prasmę.




Blog'ą administruoja Gintarė Saročkaitė.
Pyktį, nepasitenkinimą, pagiras ar idėjas galite išsakyti adresu:
gintare.sar@gmail.com
(primename, kad už grasinimus, šantažą ar įžeidimus galite būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn)