2011 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Gruodžio 1d., trečioji belgų vizito diena

Psichologijos studentai iš belgijos šiandien turėjo porą paskaitų anglų kalba Vytauto Didžiojo universitete. Po paskaitų jie turėjo šiek tiek laisvo laiko ir tada, 16:30 ėjome link Jono Jablonskio gimnazijos tam kad galėtume susitikti su gimnazijos psichologe ir socialine pedagoge.

Susitikimas vyko sklandžiai ir įdomiai, nes psichologė ir soc. pedagogė puikiai kalbėjo anglų kalba. Buvo aptarta šių specialisčių darbo specifika ugdymo įstaigoje. Sužinojome su kokiomis problemomis susiduria pastarosios specialistės ir kaip tas atsiradusias problemas sprendžia. Belgai klausė susidomėję ir uždavinėjo papildomų klausimų. Psichologė aprodė savo individualaus darbo vietas - kambarėlį kur konsultuoja mokinius bei kambarį kuriame vyksta papildomi užsiėmimai.

Viskas vyksta puikiai, studentai belgai gyvi, linksmi ir patenkinti, nors ir neišsimiega tiek, kiek norėtų, nes programa tikrai užimta ir nėra laiko kada snausti.
Vakare žadame aplankyti porą socializacijos vietų Kauno centre bei papasakoti ir padiskutuoti daugiau apie studentų laisvalaikio kultūrą

Lapkričio 31 d.

Vakarykštė diena buvo neįprasta tuo, kad sulaukėme tikrai fainų studentų iš Belgijos, Liege universiteto. Kadangi belgai nemokėjo lietuviškai, o mes nemokėjome prancūziškai, tai bendravimas vyko anglų kalba.

Susitikome su belgais 16:30. Parodėme seniausią Europoje funikulierių, bei su juo pakilome į kalną ir ėjome į Kristaus Prisikėlimo bažnyčią, nuo kurios stogo apžiūrėjome naktinį Kauną. Nuostabūs vaizdai! Po to nukeliavome iki Karo muziejaus, belgų vaikinams buvo labai įdomu nusifotografuoti prie tankų. Po šiokios tokios kelionės grįžome į universitetą, į kassavaitinio susitikimo auditoriją.

Susirinkimą pradėjome prisistatydami ir pasakydami tris dalykus, be kurių būtų sunku gyventi. Prisistatydami turėjome užrašyti savo vardą ant lentos - tokiu būdu geriau įsiminėme vieni kitų vardus. Po to pažaidėme "vardo-neverbalinio gesto atkartojimo" žaidimą, po kurio sekė dar vienas žaidimukas - skambant muzikai visi vaikštom po auditoriją, o nutilus turėjom daryti tai, ką pasako Donata, pvz. teko pasisveikinti su visais, apsikabinti su visais ir pan. Be to, Donata, pravedė ir aukščiau minėtas veiklas.

Galiausiai belgams trumpai pristatėme VDUPSĄ, kas mes, ką veikiame, kaip bendradarbiaujame su kitomis šalimis, kokiuose mainuose esam dalyvavę.
Po viso šio formalumo sekė puikaus filmo peržiūra. Žiūrėjome komišką lietuvišką filmą "Riešutų duona".

Po filmo peržiūras susitikimas persikėlė į Akropolio "Mambo" piceriją, kur pavakarieniavome ir geriau susipažinome vieni su kitais. Po to sekė BarBar'os aplankymas, kur būmčikinių disko dainų atmosferoje buvo galima patrepsėti.

Šia diena susitikimas su belgais nesibaigė, nes ketvirtadienio vakarą taip pat bendrausime, o penktadienį kartu važiuosime į Vilnių. Planuojamas išvykimo laikas 12.05, traukiniu.
Blog'ą administruoja Gintarė Saročkaitė.
Pyktį, nepasitenkinimą, pagiras ar idėjas galite išsakyti adresu:
gintare.sar@gmail.com
(primename, kad už grasinimus, šantažą ar įžeidimus galite būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn)